Emlak’ta Uzmanlık Bölgesi Çalışması
Her Emlak Ofisi, kendisine bir bölgeyi hedef olarak seçmektedir. Böylece, belli bir bölgeye yoğunlaşarak daha kısa sürede daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Bu sebeple, uzmanlık bölgesi her ofis için yazısız bir kural gibidir. Belirlenen uzmanlık bölgesi üzerine yoğunlaşan çalışmalar ile daha fazla kişiye, etkin bir şekilde ulaşmak hedeflenir. Yani, uzmanı olduğunuz bölgede yaşayanlar ile sürekli iletişim halinde olmak, onları tanımak, artık görevlerinizden biri haline gelmektedir. Bu bölgedeki Gayrimenkul değerlerini portföyünüze almak, potansiyel satıcılara doğrudan ulaşabilmek amacı güdülmektedir. Bu doğrultuda da çeşitli pazarlama faaliyetleri yürütülmektedir. Bu süreçte sürekli iletişim halinde olmak, en önemli unsurdur.
Hedeflenen bölgedeki Gayrimenkul değerlerini portföyünüze eklemek, temel hedefinizdir elbette, ama bu sürecin uzun sürmesi de çok önemli bir detaydır. Yani müşterilerin, satıcı ve alıcıların size bağlılığı önemlidir. Bu durumda da sürekli iletişim halinde olmanın önemi anlaşılmaktadır. Müşterilerinizin istek ve arzularını değerlendirip, doğru tahliller yaptıktan sonra, kalıcı ve başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca uzmanlık bölgenizde bir iki kişiyle değil, hemen hemen herkes ile iletişime geçmiş olmalısınız ki, o bölge sizin uzmanlık alanınız olarak adlandırılabilsin. O bölgede Emlak sahibi olmak isteyen kişilerin, ilk aklına gelecek olan sizin isminiz olmalıdır. Böylece bir bölgenin uzmanı olarak adlandırılabilirsiniz.
Emlak sektöründe uzmanlık bölgesi, böyle bir çerçeve içerisinde tanımlanabilirken, bölgede yapılacak olan çalışmalar, kısaca, bireysel ve yoğun bir çalışma olarak adlandırılabilir. Listeler hazırlayarak, herkes ile tek tek görüşme sağlamak, uzmanlık için yapılacak ilk çalışmadır. Bölgenizdeki her potansiyel satıcı için bir sayfa ayıracağınız bir dosya hazırlamak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Görüşmelerin ardından durum değerlendirmesi yaparak, satıcının sayfasına notlar almalısınız. Ardından, ikinci ve üçüncü görüşmeleri de planlamalısınız. Her görüşmenin ardından yapacağınız değerlendirme, satıcının potansiyelini ve tavrını net bir şekilde ortaya koyacaktır. İndirimler, teşvik edici unsurlar olduğu için, bir pazarlama taktiği olarak kullanmaktan çekinmemelisiniz. Beşinci görüşmeye kadar sabretmeli ve müşteri profilini çizmelisiniz. Beşinci görüşmeden sonra hala olumlu bir dönüş alamıyorsanız, listenizden çıkarmanızda fayda olacaktır.